Ge bort 100 SEK som en gåva till ett Rohingya – flyktingbarn      –    eller mer om ni vill!

Enligt UNICEF idag saknar mer än 60 000 Rohingya-barn formell skolutbildning i världens största flyktingläger i Bangladesh. En grupp Rohingya – flyktingungdomar som, innan flykten, hade klarat sina gymnasiestudier i Burma, bestämde sig att utbilda Rohingyabarn under olika – plattformar i flyktinglägret. https://www.facebook.com/Rohingya-Education-Development-Plan-REDP- 109443347565325/https://www.facebook.com/Youths-for-Rohingya-Development-105033294692530

The Swedish Rohingya Association (SRA) samarbetar med olika plattformar i flyktinglägren för att utbilda rohingya – flyktingbarn. Vi bygger små skolor och stöttar med skolredskap till flyktingbarnen..

Vi är mycket glada att vi sedan år 2017 har haft denna möjlighet att skänka detta till tusentals Rohingya-flyktingbarn. Syftet är att ge rohingya–flyktingbarn tillgång till skolundervisning då de annars inte har rätt att gå till lokala skolor.

The Swedish Rohingya Association (SRA) är den enda NGO i Sverige som ägnar sig huvudsakligen åt att uppmärksamma ‘Rohingya-frågan’ – dvs det faktum att det pågår ett ‘sakta’ folkmord på denna befolkning. Vi har unik inblick i denna fråga pga att vår ordförande Abul Kalam tillhör Rohingya folkgrupp – och därmed också talar Rohingya-språket, ett eget språk i Myanmar!

Enligt rohingya befolkningen själva är det viktigt att prioritera utbildningen för att vara förberedd då man närmar sig till målet, som alla väntat på under många decennier, att återkomma till sitt hemland

Tack till er alla som hjälper oss,

The Swedish Rohingya Association / SRA – Vi vill hjälpa flera att nå utbildning! Tack! Vi är alltid på plats

Hjälp SRA hjälpa Rohingya!

1233553351
Bankgiro: 254-3940
SEB.konto: 5203 1040 146